Milton Park, Oxfordshire

  • Milton Park Picture4

  • Milton Park Picture3

  • Milton Park Picture1

The remodelling of an existing warehouse designed to be environmentally sustainable.

Project

This warehouse refurbishment provided a versatile space that could potentially be divided into 12 separate units. Significant work was done to repair the steel frame and the building was cladded in rendered blockwork and Perspex upper panels. Additionally, a new built-up roofing system was installed along with new toilet facilities.

The client’s primary objective was to achieve a ‘Very Good’ rating for the environmental impact of the building using the BREEAM assessment.

Challenges

  • Asbestos based materials were uncovered in the early stages of the project
  • An existing foundation detail was found to be inadequate during site investigations
  • Minimising the impact of the works on other organisations in the business park

Solutions

Our project team worked closely with the client’s design team to find a sustainable and cost-effective solution to achieve the client’s BREEAM assessment rating. Liaison with other business park users and careful planning and programming of works around peak activities helped to minimise the impact of construction works on the neighbouring community.

 

“Beard had a proactive approach to resolving unexpected issues arising and they had a helpful attitude, working with the team to find solutions.  Furthermore, they exercised a considerate approach to other users of the Business Park.” 

Paula Pavia, Project Manager, Milton Park

Customer

MEPC Limited

Contract value

£1.3 million

Architect

Stubbs Rich

Quantity surveyor

Christopher Smith Associates

Contract duration

5.5 months

Form of contract

JCT 2005 Design and Build

Procurement Method

Design and Build

Related Projects

Leave a reply

Back to Top